img_5682

Onze pedicure Peter werkt in de salon maar komt ook bij je thuis voor pedicure (of massage).

Belang van Voetverzorging.

In de moderne maatschappij worden we overspoeld met producten voor de verzorging van ons lichaam. Veel mensen besteden daar steeds meer aandacht aan.Maar de voeten blijven vaak een ondergeschoven kindje. En dat is jammer, want een goede voetverzorging kan soms veel ellende voorkomen.

Wij gebruiken onze voeten elke dag, vaak onbewust. We brengen in ons leven veel tijd door met staan,  lopen,  fietsen,  sporten, enz. Al deze activiteiten zouden we niet kunnen doen als we onze voeten niet zouden hebben.

Nu zijn voeten een complex geheel van botten, spieren, pezen, zenuwen, bloed- en lymfevaten, maar onze voeten zijn zo geconstrueerd dat door gezonde personen al deze activiteiten moeiteloos kunnen worden volgehouden.

Soms ondervinden voeten last van drukplekken door (te)veel zweet, druk of wrijving en vormt er zich eelt of likdoorns op deze plaatsen.

Realiseer je je wel eens dat het hele gewicht van je lichaam vaak op je voeten neerkomt? En wist je dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan. Door standafwijkingen verandert de druk op onze voeten en kunnen eelt en likdoorns ontstaan, waardoor er pijnlijke plekken ontstaan aan de voeten en we in een vicieuze cirkel terecht kunnen komen.

Preventief je voeten laten verzorgen door een professionele pedicure is dus voor iedereen van belang. Ook door verkeerd schoeisel kunnen drukplekken ontstaan. Een pedicure kan dan deskundig  advies geven en eelt of likdoorns verwijderen. Ook ingroeiende nagels of kalk of schimmelnagels kunnen voor problemen bezorgen. Verzorging van de teennagels is een vak dat een pedicure verstaat.

Soms krijgen mensen problemen met hun voeten door ziekten, bijvoorbeeld diabetes of reuma. Dan is verzorging van de voeten extra van belang en kan een medisch of gespecialiseerde pedicure de juiste verzorging bieden.

Ook oudere personen hebben belang bij een deskundige behandeling omdat zij vaak niet meer in staat zijn om zelf hun voeten op de juiste wijze te verzorgen. Een (basis) pedicure kan dan uitkomst bieden.

De behandeling:
Eerst bekijkt de voetverzorger nauwkeurig de huid en de nagels van je voeten. Voor een optimale hygiëne worden je voeten en instrumenten vooraf gedesinfecteerd.

De behandeling bestaat onder meer uit op de juiste manier nagels knippen / frezen, het verzorgen van de (nagelwallen) zijkanten van de nagels, het weghalen van eelt of likdoorns en met behulp van apparatuur het polijsten van de nagelplaat. Als de conditie van je voet en been dit toelaat wordt de behandeling afgerond met een ontspannende massage.

Je betaalt € 25,- per behandeling, aan huis ( alleen in West Zeeuws Vlaanderen) komt daar € 2,50 bij.
Een eerste afspraak zal iets meer tijd in beslag nemen dan een vervolgbehandeling maar je hoeft de eerste keer niet méér te betalen.

Voor een afspraak in de salon kun je online een afspraak maken of als je liever belt, dan graag naar 06-23819285 of 06-31689752

Voor een behandeling aan huis kun je een afspraak maken op 06-23819285

Opmerking
In principe behandelt Peter gezonde mensen, dus heb je een ziekte zoals bijvoorbeeld diabetes of reuma en daardoor specifieke klachten aan je voeten dan verwijzen wij je naar een medisch pedicure.
Afspraak maken

helene-v-wit
janeiredale-logo-wit
environ-logo-wit
advanced-nutrition-programme-nieuw
partner-logo01
pinnen-ja-graag-wit